Pasta for veganere

Det finnes så utrolig mange ulike typer pasta, som alle kan kombineres med ulike ingredienser. Mulighetene for å skape nye, deilige retter som attpåtil er veganske, er uendelige! Det finnes utrolig mange oppskrifter på pasta som kan tilpasses den veganske livsstilen.

Pasta basisvare

Pasta er en basisvare som kan bli til mange ulike retter. En fordel med pasta er at det er billig, og dessuten er de fleste pastatyper naturlig veganske. I tillegg er pasta raskt og enkelt å tilberede, enten det er til en varm middag eller en pastasalat som kan nytes under en piknik i parken. La oss bruke Barilla tagliatelle som eksempel. Du kan for eksempel tilberede Barilla tagliatelle med sopp og hvitløk og en kremsaus med melkeerstatning, den kan lages med pesto og tomater, eller med tomatsaus og linser. Med en enkel basisvare som tagliatelle tilsatt ulike sauser, kan du få utrolig mange ulike retter.

Koke vegansk pasta

Et godt tips for å koke pasta riktig, særlig når du må ha både glutenfri og vegansk mat, er å vente med å helle pastaen i gryten til vannet koker. Følg disse enkle stegene for perfekt pasta:

1. Kok opp vann

2. Tilsett salt

3. Når vannet koker, hell i pastaen og sett på lokket.

4. Kok pastaen etter anbefalt tid – les på pakken, og sett gjerne på en alarm!

5. Rør underveis. Dette er spesielt viktig for glutenfri pasta, slik at den ikke klumper seg.

6. Hell pastaen over i et dørslag og skyll godt.

For glutenfri pasta kan det være lurt å skylle pastaen med varmt vann. Dette er fordi stivelsene i vannet fortsatt kan få pastaen til å klumpe seg sammen. Når du bruker varmt vann for å skylle bort stivelsen, unngår du dette.

Tips: Du kan spare noe av vannet til å lage saus med senere!

Enkle og gode veganske pastaretter

Er du tom for ideer? Her er noen klassiske og kanskje også noen ukjente veganske pastaretter som er verdt å prøve!

1. Pasta Arrabiata med linsepasta og krydret tomatsaus

2. Spaghetti med revet squash, gulrøtter og tomatsaus

3. Tagliatelle med oliven og flere typer sopp

4. Vegansk gnocchi med aubergine, tomater og vegansk parmesan

5. Tagliatelle med sopp og valnøtter

De fleste av disse rettene har én felles basisvare som hovedingrediens: Pasta!

Vurderer du å bli veganer?

Hvis du vurderer å bli veganer, bør du ta en titt på denne nettsiden for noen gode grunner til å endre livsstilen, og kostholdet, til å bli veganer. Du kan ta det et steg lenger, og gjøre hjemmet ditt mer veganer-vennlig, enten for deg selv eller for venner og bekjente som er veganere.

Det er mange muligheter og spennende retter å prøve. Vegansk mat er verdt et forsøk, og som en bonus kan det spare deg penger på sikt!