Hvordan få et friskt hjem som passer din veganske livsstil

Det å være veganer er noe som har blitt mer og mer utbredt de siste årene. Ikke bare er det for mange en sunnere livsstil, men det er også noe som hjelper på klimaendringene, ettersom det kutter CO2, men visste du at du kan velge vegansk på flere fronter i hjemmet ditt? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på valg du kan ta for å gjøre verden til et enda bedre (og mer miljøvennlig) sted.

Vegansk mat

Det å begynne med vegansk kosthold kan være ganske vanskelig i starten. Heldigvis er det bedre at du gjør litt enn at du gjør ingenting. Det er nettopp derfor det anbefales en kjøttfri dag i uka. Tror du dette er noe du kunne ha greid? Det er jo sånn at mange nordmenn er skeptiske til kjøtterstatninger, men mange legger heller ikke merke til at de spise kjøtterstatning eller et måltid uten kjøtt, når de får det ferdig servert.

Vegansk interiør

Det mange ikke tenker på, er at man også kan få vegansk interiør. Dette kan du for eksempel sjekke når du velger tapet til soverom og andre rom i leiligheten eller huset ditt. Du kan også sørge for at du får vegansk materiale. Kanskje du er så heldig at du til og med får en vegansk fagperson som kan hjelpe deg med å montere hele oppsatsen!

Noe som blir mer populært er å inkorporere farger i tapeter på soverom, så kanskje du kan finne en tapet som har samme farge som din favorittgrønnsak eller frukt? Det høres kanskje ut som en rar idé, men det kan faktisk hjelpe på humøret å ha interiør som gjør deg glad. Det er vel ingenting som er bedre enn å ha tapeter soverom som gir deg et fantastisk inntrykk med en gang du våkner opp. Da kommer det jo virkelig til å bli en god dag, hver eneste dag!

Kroppen forandrer seg også når man prøver seg på et vegansk kosthold. Det er mange som mener at de føler seg som helt nye personer når de begynner med vegansk kosthold. Kanskje dette også er noe for deg? Det er jo heldigvis sånn at du ikke trenger å binde deg, men hvorfor ikke teste det ut litt? Ingenting er jo bedre enn å tenke litt på helsa si, i tillegg til å tenke på både miljøet og lommeboka. For i mange tilfeller er det faktisk sånn at vegansk mat er billigere enn kjøtt.