Hvorfor være veganer?

Det finnes en rekke grunner til hvorfor man skal være veganer og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på dette. Vi vil ikke gå inn på alle årsakene til at folk velger å være veganere, men vi skal her fortelle deg om de vanligste.

Fordi man elsker dyr

Det er mange som mener at det å elske dyr er god nok grunn til å være veganer. Hovedgrunnen til at disse menneskene blir veganere er at de mener at vi ikke bør spise våre beste venner. Hovedargumentet disse veganerene bruker, er ofte at vi diskriminerer dyr. Hvorfor spiser vi kuer, men ikke hunder? Dette er et spørsmål som de ofte stiller i debatter. Hvordan kan vi mene at noen dyr er verdt mer enn andre? Og sist, men ikke minst, hvorfor skal vi spise dem? Ofte er veganere veldig vokale i debatter og liker å diskutere med andre mennesker.

Fordi man mener at det er dårlig for miljøet

Det finnes en større og større bølge av mennesker som er veganere for å redde kloden. Dette fordi produksjon av kjøtt er en av de største produsentene av miljøgasser og gifter som skader kloden. Mange er veganere fordi disse tingene er skadelig for miljøet og disse menneskene er veldig politisk aktive på sosiale medier eller i politiske partier. Dette er ofte to ting som går hånd i hånd.

Fordi man ikke liker kjøtt og dyreprodukter

Det finnes faktisk også en rekke mennesker som er veganere fordi de ikke liker kjøtt. Dette er ofte en grunn som blir sett ned på av dyre- og miljøaktivistene, men det gjør det ikke mindre sant. Det finnes en rekke måter å være veganer på.

Dette er noen av årsakene til at folk velger å bli veganere. Det finnes jo også mennesker som er veganere, men som ikke definerer seg som veganere. Det er ikke alle som foretrekker å bli definert av sin egen diett. For andre dreier dette seg om en hel identitet. Her kan du lese enda flere grunner.

Det er derfor det veganske miljøet er så utrolig variert og spennende, fordi det finnes så mange grunner til å være veganer. Det vi har lært når vi har blitt veganere er at ikke alle har de samme matvanene som oss og at de ikke nødvendigvis tenker det samme som oss.

Dette er en av grunnene til at vi har laget denne siden, slik at vi kan dele våre ideer og få ideer av dere til hvordan vi kan bli bedre veganere. For oss er dette en livsstil, det er sikkert og visst. Vi er veldig store fans av at det blir flere og flere veganere for hver dag som går og elsker å prøve ulike veganske restauranter når vi reiser rundt i verden.