Hvorfor være veganer?

Det er mange som tenker på å være veganer, men det er ikke alle som blir veganer av samme grunn. I denne artikkelen skal vi gå inn på hvorfor ulike folk velger å være veganere, for det finnes en rekke spennende grunner til å være veganer!

Miljøbevisste årsaker

Den mest åpenbare grunnen til å være veganer, er at det er bra for miljøet. Denne grunnen er også den enkleste for folk flest å forstå.

Bønder må bruke mye mer vann og fôr til å fostre opp dyr, sammenlignet med vannforbruket det kreves for å dyrke korn og planter. Du vil rett og slett spare jorden for masse ressursbruk når du velger å være veganer. Det er flere som velger å bli veganer av miljøbevisste årsaker, rett og slett fordi det er en av de enkleste tingene man kan gjøre for å hjelpe miljøet. Noen velger også å hjelpe miljøet ved å skaffe seg et akvarium. Det å ha dyr kan også hjelpe miljøet. For eksempel så kan det å ha et akvarium hjelpe inneklimaet ditt.

Variasjon

Det er faktisk overraskende mange som velger å være veganere fordi de vil spise mer variert. Det finnes et utrolig utvalg av frukt og grønnsaker bare man velger å se seg om og bruke litt tid til å finne utvalget i ulike butikker. Det samme gjelder fisk i et stort og fint akvarium, her er det masse variasjon som kan finnes i fiskene som du velger å ha. Kanskje du kan finne deg noe inspirasjon fra akvariet i Bergen?

Dyrevelferd

Dette er nok den aller mest kjente grunnen til at folk blir veganere. Rett og slett at de bryr seg om dyrene og deres velferd. Det er jo kjent at mange dyr ikke har det så veldig bra når de blir foret opp for å bli mat. Det er også en rekke partier på Stortinget som vil endre lovene når det kommer til dyrevelferd og faktisk innføre et dyrepoliti. Dette er noe som mange veganere er veldig begeistret for. Fordi det at bønder skal få flere regler å forholde seg til er noe som er en fordel for dem.

Er du veganer? Kjenner du noen som er veganere? Vet du hvorfor de er det? Hvis ikke så anbefaler vi deg å spørre dem. Kanskje du får noen opplysninger som endrer ditt syn på hele saken også? Det er jo absolutt en mulighet som de fleste ikke tenker på. Det å være veganer kan endre livet ditt!

Hvorfor være veganer?