Hva trenger jeg som veganer?

Det er ulike næringsstoffer du må være mer obs på nå som du er på vei til å være veganer. Det vil jo selvsagt være ulikt hvor mye av hvert næringsstoff du trenger uavhengig av kjønn, alder osv, men vi har noen tips for deg som ønsker å komme i gang.

Hva bør jeg gjøre??

Det kan lønne seg å prøve ut en side som for eksempel denne de første ukene du er veganer. Dette gjør at du får et innblikk i hvilke næringsstoffer det er du får mye av og hvilke du trenger mer av. Dette er ikke noe du trenger å opprettholde over lang tid, men det er en utrolig bra måte å ha oversikt over hvor næringsrik dietten din er. Det gir deg også en innsikt i hva du trenger mer av, noe du kan få i form av tilskudd eller å legge til i dietten din.

Hvordan planlegger jeg?

Det å være veganer innebærer ofte mer planlegging enn man skulle tro for å få i seg alle næringsstoffene man trenger. Derfor anbefaler vi ofte at du har en ukesplan for middager og lunsjer slik at du alltid vet hva du skal spise. Vi anbefaler også at du lager ulike snacks som du kan ta med deg rundt omkring. Flere og flere restauranter tilbyr nå veganske produkter, men hvis du skulle være så uheldig at de ikke gjør det, er det alltid greit å ha noe ekstra med seg i bagen.

Hvor skal jeg hente tips?

Det finnes en rekke ernæringsspesialister på nett, men det kan faktisk også lønne seg å skaffe seg sin egen som kan lage en plan etter dine behov.