Dyrk mat på balkongen

Du får ikke bedre mat enn den du dyrker selv, og du kan faktisk dyrke mat på veldig liten plass. Har du en balkong og noen store krukker, kan du dyrke ting som sukkererter, tomater, agurker og bær, for å nevne noe. Plantene danner også en grønn lunge der det er fint å sitte eller drive med yoga og trening.

Yoga sammen med grønne planter er perfekt. For grønne planter renser luften og grønt er dessuten en avslappende farge. Så finn fram en behagelig bukse og ta yogaøkten i din private grønnsakshage. Har du ingen bukse som passer, kan du finne treningsbukse til dame på nettet og få den levert hjem.

Rent og økologisk

Når du dyrker selv, er det du som styrer showet. Du vet at maten er ren, økologisk dyrket og at den er kortreist. Orker du ikke å starte helt fra bunn, kan du også kjøpe ferdige planter på et gartneri og plante dem i potter hjemme. Treningsbuksen for dame som du kjøpte på nettet, er også fin når du skal plante og styre på balkongen.

Til yoga er det best å satse på en funksjonell og behagelig treningsbukse til dame, slik at klærne ikke hemmer bevegelsene dine. For yoga er nok kanskje den treningsformen som egner seg best på liten plass. Alternativt kan du danse litt på balkongen, så sant du har plass til det. Hvordan du kan trene, avhenger både av størrelsen på balkongen og antall planter du har plassert ut rundt deg.

Mye på liten plass

Selv om du har liten plass, er det utrolig hvor mye du kan dyrke på en balkong. Tomater, agurk og erter vokser i høyden, så de trenger ikke så mye plass på bredden. Urter kan plasseres i blomsterkasser på rekkverket, eller du kan henge krukker veggen. Dermed kan du dyrke mye i høyden og fortsatt få plass til å trene mellom alt det frodige.

Har du stor balkong, kan du dyrke mange ulike grønnsaker, også de som er litt mer plasskrevende. Da kan du kanskje sette ut potetpotter. Bare husk å bruke sertifiserte settepoteter, slik at du ikke risikerer å spre potetsykdommer. Gulrot, kålrot, salat og kål kan også dyrkes i krukker, men du må ha mange krukker for å få store mengder grønnsaker. Reddiker er derimot et godt valg. De tar liten plass, og du kan så nye til langt utover sommeren.