B12-erstatning

Dette er noe du trenger hvis du har planer om å bli eller er veganer. Hvis du er veganer nå og ikke tar kosttilskuddet B12, bør du starte med en eneste gang. Det er utrolig viktig for din generelle helse.

Hvorfor trenger jeg B12?

Hvis du ikke får nok B12 kan dette føre til at du blir anemisk eller at du får skader på nervesystemet. Når man er veganer, får man ikke B12 i kosten, så derfor MÅ man ta kosttilskudd.

Dette kan du gjøre på flere måter. En av dem er å spise mat som er beriket med B12 flere ganger om dagen, men du kan også ta kosttilskudd fra ditt nærmeste apotek. Dette kan kjøpes uten resept. Det er også mulig å ta et ukentlig kosttilskudd hvis dette skulle være ønskelig. Noen leger tilbyr også en sprøyte som inneholder B12 slik at det ikke skal være noe du trenger å bekymre deg for.

Anbefalinger

Det å ha mangel på B12 kan være utrolig farlig, så vi anbefaler at du sjekker at du har tilstrekkelig nok i kroppen. Dette kan gjøres i forbindelse med et legebesøk.

Det kan også være veldig lurt å føre næringsinnholdet av maten du spiser på ulike nettsider, eller generelt lage en plan for hvordan du skal spise framover. Det å være veganer innebærer mer planlegging av hva man spiser enn hva som er tilfelle med vanlig kost. Dette fordi det ofte trengs mer mat for å møte ernæringsinnholdet som du trenger. Dette er noe som er vanlig for veganere!